I fredags blev træet til husets skelet leveret og i mandags gik Trelleborgs tømrer i gang med at bygge råhuset.
Som vi tidligere har fortalt herinde, er det kun råhuset Trelleborg skal levere til os. Dvs et hus med det yderste lag isolering, træbeklædning, vinduer og døre, tag og vindafstivende vægge. Alt andet indvendigt + at male huset, det står vi selv for. Trelleborg regner med at de er færdige i midten af august, hvor vi tager over med vores selvbyg projekt. En af grundene til at vi bl.a. valgte at bygge et træhus er nemlig, at man med et træhus har mulighed for at lave rigtig meget selv som selvbygger. Da Jeannette og Lars byggede deres Eurodanhus i Morud i 1996, kunne de fx ikke selv, af gode grunde, sætte indervægge op, som vi kan når det er et træhus vi bygger. Og så spiller det selvfølgelig også en væsentlig og vigtig rolle for os, at det er et 0 energihus vi kan bygge, som er efter 2020 energilovgivningen med jordvarmeanlæg og solceller 🙂

Tømreren har nu arbejdet tre hele dage på huset, og hold nu op hvor går det stærkt!
I mandags, altså den 1. første byggedag, lavede han den træramme, som sidder fast på fundamentet og som skellet sættes fast på. Det ser måske ikke ud af meget, men alt det Trelleborg laver, laves i hånden og direkte ude på grunden. Dvs. der ikke er noget, der er præfabrikeret eller bliver leveret i samle sæt. Der ligger altså et stort håndværk bag. Og så er der altså kun én mand om, at bygge vores kæmpe store råhus på cirka 360m2 med 1. salene på 8 uger! 😀

Billedet her er taget på hjørnet af Jeannette og Lars’ længe, og kigger hen mod køkkenalrummet og Pernille og Bjørns længe.

I tirsdags, 2. byggedag, blev skelettet til Pernille og Bjørns længe bygget, eller i hvert fald til stueetagen. Det var den vildeste følelse at kunne gå ind i huset og se, hvor de forskellige vinduer og døre kommer til at være.I går (onsdag), 3. byggedag, blev Jeannette og Lars’ stueetages skellet lavet, så nu mangler vi bare køkkenalrummet.
   Kig igennem den ene længe og hele vejen gennem huset.

Huset set fra den side, hvor vores terrasse kommer til at ligge.

Pernille og Bjørns længe, her kan I se hullet til det store vindue med dobbeltdøre, som vi får i stuen.Jeannette og Lars’ længe, hele den bagerste ende af deres længe bliver en stor dejlig stue.

Køkkenalrummet og der hvor vores terrasse kommer til at ligge.

Det er en virkelig spændende proces for os lige nu, og vi kan slet ikke lade være med, at tage ud og kigge hver dag 😉 Det har jo forandret sig hver gang vi kommer derud.

/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *