15502933_10154820318027302_946104904_oFør billede fra søndag d. 11.12.2016. De sidste thujabuske har ladet livet, og den allé vi ellers forelskede os i, er nu kun en halv allé. Til gengæld kan alle de stor maskiner komme til, når de i det nye år skal leverer varer til det nye hus. Man begynder for alvor at kunne forestille sig, hvordan det bliver herude, når de gamle hus er væk og det er vores nye, vi kan se i stedet. Og angående alléen, så planter vi nye træer og buske, når vi er færdige med byggearbejdet.

Vi skal bygge et Trelleborg hus ( http://trelleborg.dk/ ), et træhus. Vi var faktisk ikke særlig lang tid om at beslutte, at det skulle være et træhus. Både fordi træhuse har en forholdsvis billig kvadratmeter pris, men også fordi vi synes, at det rent æstetisk vil passe flot ind på en naturgrund. Allerede inden vi fandt den helt rigtige grund, for ja vi var ude og kigge på rigtig mange grunde rundt på Fyn, havde vi første møde med Trelleborg og var ude og se tre udstillingshuse, så de har været med inde over processen mere eller mindre fra starten af.

Vi bygger et hus i samme form som en trelænget gård. I midterlængen kommer vi til at have et kæmpe stort køkken-alrum med loft til kip og vinduer til to sider, ud til haven og søen på den ene side og terrassen og marken på den anden side. Det bliver vores fællesrum, men også Bjørn og Pernilles køkken. Det var fra starten vigtigt for os alle, at vi fik et stort rum ala Jeannette og Lars’ køkken-alrum i Morud, hvor vi kan være samlet hele den store familie, både til familiemiddage, fødselsdage og julefrokoster. Og så ville vi gerne have noget der var fælles, når nu vi skal leve et fælles liv derude. Fra hver ende af køkken-alrummet kan man gå ind i de to boliger, den ene bolig er Jeannette og Lars’, den anden er Pernille og Bjørns. Vi er stadig igang med at få lavet de allersidste justeringer på plantegningen, men så snart de er færdige, skal I nok få lov til at se dem herinde 😉 I de to boliger kommer der til at være soveværelser, gæsteværelse, børneværelser, stuer, bryggers og badeværelser, og så kommer der til at være et grovkøkken i bryggerset til Jeannette og Lars, hvis der er dage hvor vi ikke gider at spise sammen. Det er nemlig mindst ligeså vigtigt for os, at vi kan have vores eget private liv derude, som vi kan have et fællesliv.

Selve huset bliver et 0-energi hus, med et meget lav energiforbrug. Vi har fra starten vidst, at vi ville bygge et så energivenligt hus som muligt. Udover huset bliver et 0-energi hus, får vi også solceller og jordvarme. Noget teknisk, som Bjørn og Lars går meget op i og derfor har meget mere styr på end jeg har 🙂

15491654_10154820317952302_2070507793_oUdsigt fra vores kommende køkken-alrum og børneværelserne hos Pernille og Bjørns bolig. Vi kommer til at kunne kigge udover hele vores grund fra køkkenvinduet. Det bliver virkelig en fantastisk udsigt.  15387389_10154820318087302_2070355524_oEfter billede fra d. 11.12.2016. Med stor hjælp fra Bjørns far Søren, fik vi fældet de sidste træer tæt på huset. Nu skal der bare rives rødder op mellem jul og nytår. Og så skal huset, hvis alt går som håbet, rives ned i januar.

 

/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *