15224577_10154770279042302_2038008428_oPanoramabillede fra den første del af vores grund, hvor I kan se vores sø og der, hvor der en dag skal gå får.

Da vi afslørede for familie, venner, studievenner, naboer og kollegaer at vi have besluttet os for, at vi skulle bo sammen, kom der rigtig mange spørgsmål. Selvom de fleste har givet udtryk for, at de synes det lyder vildt spændende, så er der også mange der har spurgt os om, hvorfor vi skal bo sammen på den måde – det kan vi selvfølgelig godt forstå!

Vi havde gået i et par år og snakket om muligheden for, at bo sammen flere generationer. I foråret besluttede vi os for, at nu skulle det være. Pernille mangler kun kandidaten, de tre andre er i gode stabile jobs, og så er Lars og Jeannette stadig unge. Faktisk var det Lars og Bjørn, der kom med ideen om at bo sammen. Jeannette har altid haft en drøm om at bo med sine voksne børn. Hvor jeg, Pernille, måske lige skulle overveje en ekstra gang, om jeg virkelig skulle bo sammen med mine forældre igen, nu var jeg jo nærmest kun lige flyttet hjemmefra for 5 år siden. Men ideen voksede langsomt på mig, da vi fik snakket alle de mange fordele igennem. Faktisk gik Bjørn og jeg efter vi havde været ude og se den allerførste grund hjem og lavede en “for og imod” liste. Vi havde nemlig også en anden drøm, nemlig en fin gammel villa i Skibhuskvarteret i Odense. Men efterhånden som vi fik lavet listen, kunne vi ikke kom på en eneste negativ ting ved at bo sammen med mine forældre, og så var valget pludseligt ikke så svært at tage.

Nogle af alle de fordele der er ved, at skulle bo flere generationer er.
– Vi kan overskue meget mere i hverdagen, da vi er fire voksne om, at få en hverdag til at hænge sammen.
– Et helt særligt familiebånd.
– Vi kan hjælpe hinanden, Lars og Jeannette kan hjælpe Bjørn og Pernille, når der en dag kommer børn, og omvendt kan vi hjælpe tilbage igen, den dag Lars og Jeannette er blevet gamle.
– Vi kunne købe en masse jord, og fører nogle af vores mange drømme ud i livet.
– En større økonomisk frihed, da vi er flere om regningerne, men også fordi der i hverdagen bliver mere overskud til at være selvforsynende.
– Mulighed for både at være fælles som en storfamilie, men også at trække sig tilbage og være sig selv.
– Og så er man aldrig alene hjemme. Når Lars er ude at rejse med jobbet, er Pernille og Bjørn lige inde på den anden side, og når Bjørn er til vinmøde, kan Pernille spise med Lars og Jeannette.
– Plads plads plads!
– En helt ny livsstil.

Rigtig god fredag og weekend til jer allesammen!
Vores skal, som alle de andre weekender, bruges på at fælde træer og buske, rive rødder op, køre traktor, lave kæmpe bål, snakke med vores syv katte og måske fjerne et tag på den gamle garage. Nej, vi keder os ikke 😉
/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *