Onsdag var en rigtig god dag! For i onsdags sendte vores arkitekt nemlig plantegninger, beregninger, fundamenttegninger og vores ansøgninger om jordvarmeanlæg, nedrivning- og byggetilladelse afsted til kommunen 😀 En kæmpe milepæl, der sommetider har føltes som noget, vi aldrig ville nå.
Det har været en meget lang proces. Vi havde vores første møde med Trelleborg Huse i maj sidste år, hvor vi snakkede om hvad vi drømte om og hvordan og hvad de bygger. I juni var vi på rundtur i Jylland for at se diverse udstillingshuse, så vi kunne få en fornemmelse af Trelleborgs huse. I starten af september fik vi første forslag til vores hus, som efterfølgende er blevet rettet til mange gange. Først blev det gjort større fra 250m2-277m2. med 1. sal over noget af den ene længe, så blev det gjort mindre 250m2 og 1. sal, og lidt mere mindre 230m2 den 1. sal og pludseligt større igen 250m2 med 90m2 1. sal fordel over begge længer.
Nu er vi helt på plads, alle detaljer er tegnet ind, selv sådan noget som hvilken vej de forskellige døre skal åbne ind i rummene. Og hvor er det dog fedt at være nået så langt! 🙂
Det betyder også, at vi endeligt tør vise jer vores hus. Så værsgo’, tag godt imod det, vi er helt sikre på, at vi bliver rigtig glade for at bo her – og ikke mindst på den måde, vi har valgt, at vi skal bo på.
Sådan her kommer huset til at se ud i en samlet plantegning af stue-etagen. Et trelænget hus, med en midterlænger der indeholder et kæmpe stort køkkenalrum på 51m2. og to yderlænger, hvor vi har hver vores bolig. Den korte længe til venstre er Jeannette og Lars’ og den lange længe til højre er Pernille og Bjørns.
I køkkenalrummet får vi et stort køkken, med en lækker stor køkkenø. Der bliver plads til Lars’ 3 meter lange hjemmelavede spisebord hvor hele den store familie kan samles om, og så bliver der plads til et hyggehjørne/tv-hjørne, hvor der også kommer til at stå en brændeovn. I “hullet” mellem de to længer (udenfor), får vi en stor terrasse, som vi kan åbne helt ud til fra køkkenalrummet. Og så får vi kig til begge dele af vores grund.
Pernille og Bjørns hus: Her får vi en stor hall, ja en hall 😉 på næsten 15m2, hvor vi får plads til at have en skabsvæg. Fra hall’en får vi adgang til vores to store børneværelser, badeværelse (hvor vi desværre måtte nedprioritere Pernilles store ønske: et badekar pga. pladsmangel), stue og det fælles køkkenalrummet. Derudover får vi også et dejligt stort soveværelse.
I stuen har vi trappe op til vores 1. sal, for det skulle vi pludseligt have, for at holde værdien på huset oppe – skørt men ikke noget vi brokker os over.
Pernille og Bjørns 1. sal: her er der lige nu tegnet to store disponible rum og et repos. Disponible rum betyder, at vi ikke må have soveværelse deroppe, men gerne må bruge det som rum til fx. kontor, stue, gæsteværelse osv. Vi overvejer lige nu, at skrotte den væg ind til rummet med Velux-vinduet og slå rummet sammen med vores repos. I det store rum vi så får, drømmer vi om en TV-stue, hvor man kan slænge sig og måske opnå lidt hjemme biograf stemning. I det andet rum på godt 20m2 vil vi have et kontor og plads til en gæsteseng.
Hvis vi en dag kommer til at mangle værelser, kan vi altid sætte en væg mere op.
På begge 1. sale er den laveste lofthøjde, altså højden ind mod skunken 1,5 meter, så det bliver nogle dejlige brugbare rum, tiltrods for skråvægge. I skunken skal vores genvex (ventilationsanlæg) ligge.
Jeannette og Lars’ hus: Her får vi et fælles bryggers. I forbindelse med at vi måtte skære i projektet, måtte vi fravælge vores garage. Her havde vi ellers bl.a. planlagt at vi skulle have et dejligt stort vaskerum, men det må vi få, når vi har sparet penge sammen til garageprojektet. I stedet har vi fået et dejligt stort bryggers, med vaskeplads og teknikskab. Når man bygger et 0-energi hus, skal der rigtig meget teknik til, så det kommer til at fylde stort set hele det skab der er tegnet ind ved siden af indgangen. Med tiden, når vi får vores garage og vaskerum, kan vi lave bryggerset om til et grovkøkken i forlængelse af køkkenalrummet. Fra bryggerset er der adgang til et dejligt stort badeværelse og en fordelingsgang til soveværelse og en 33,3m2 stor stue. I gangen er der adgang til trappen til 1. sal. Den store stue bliver klargjort til, at vi med tiden kan installere et mindre køkken (dog uden vand), så Jeannette og Lars med tiden kan få deres eget køkken.
Jeannette og Lars’ 1. sal: Det har hele tiden været meningen, at Jeannette og Lars skulle have første sal. Det var bare ikke meningen, at den skulle være så stor, men igen er det for at holde værdien af huset oppe i forhold til kvadratmeterprisen. Her får de to store gode rum og et repos (også disponible), hvor der er mulighed for at etablere gæsteværelser og et kontor. Det har hele tiden været meget vigtigt for os, at der var gæsteværelser til familie og venner. Det er især rigtig vigtigt for os at Pernilles lillebrødre, Magnus og Alexander og deres kærester, kan komme på besøg ligesom i huset i Morud, hvor de har mulighed for at føle sig hjemme og overnatte, hvis de har lyst. Der skal være mulighed for, at vores hjem også kan være et frirum for dem, når de gerne vil lidt væk fra Odenses stress og jag, og bare gerne vil bruge et par dage ude på landet.
Husets facade set mod øst, altså som I kommer til at se huset, når I ankommer ned af vores alle. Herfra er der adgang til Jeannette og Lars’ bolig, og til det store køkkenalrum.
Derudover ser I siden af Jeannette og Lars’ hus, der som tidligere nævnt er kortere end Pernille og Bjørns.
Husets facade set mod vest, altså set fra vores mark. Det er her vi får vores store terrasse og hvor vi kan åbne helt op fra køkkenalrummet.
Siden af Pernille og Bjørns hus er den nederste tegning. For at komme ind i den del af huset, skal man lige gå rundt om hjørnet omme fra gårdspladsen af.
Det er vores hus, som vi forhåbentligt flytter ind i inden jul (syv-ni-tretten-bank-under-bordet).
Vi glæder os helt vildt!
/Pernille.
Det ser virkelig dejligt ud! Det er tydeligt at I har brugt mange kræfter på at finde den helt rigtige planløsning. Jeres fælles projekt om en boligform, der passer til en moderne “flergenerationsfamilie” er meget inspirerende at følge med i. Og de skønne landlige rammer I har fundet er ideelle til formålet. Tak fordi jeg må følge med på sidelinjen.