Og så gik der lige pludseligt et par uger, siden vi sidst tjekkede ind med en update.
Huset er helt væk! 5 arbejdsdage tog det for nedriveren, og så var der er kæmpe stor bar plet midt på vores grund. Der er ikke mange spor tilbage. De gamle murbrokker er knust og lagt i jorden til vores nye indkørsel.
Der er to store huller fra den gamle grise-tisse-tank og den gamle kælder, som skal fyldes ud med grus. Og så ligger der nogle store cement klumper, som skal køres væk. Ellers er der helt klart til et nyt hus. 🙂

Fredag aften i nedrivningsugen så der sådan her ud:


Nu ser der sådan her ud: Den gamle tank til grisetis var fyldt med regnvand, som vi som noget af det sidste inden nedriveren gik i gang fik tømt selv. Bare rolig, ikke med de bare næver, men med en pumpe 😉 Nu er der et stort hul, som skal fyldes op med grus.

Under det gamle bondehus lå der en lille kælder. Men da grundvandet i perioder kan stå ret højt på grunden, kan vi ikke have kælder – selvom det havde været oplagt med en vinkælder 😉 Så den er også blevet fjernet og skal erstattes med grus.

Det gamle hus’ fundament bestod bl.a. af gamle kampesten. Kampesten som vi gerne ville gemme og bruge i haven. Desværre var mange af dem klistret sammen med cement, som der er blevet brugt i forbindelse med at man har støbt nyt fundament til huset. Så de kan desværre ikke genbruges.

Alt det jern vi har gået og samlet sammen det sidste halve år, blev i sidste uge hentet af en jernhandler. 7,3 tons (!!!!!) blev det til. Vi behøver vidst ikke at fortælle, at vi er ret stolte af os selv 😉 Det er nu solgt, og pengene går selvfølgelig til en vaskemaskine, et gulv eller et nyt værktøj.
I sidste uge fik vi også svar på jordbundsundersøgelserne. Og de var heldigvis rigtig fine! Der skal ikke funderes ekstra, men kun køres grus ud i hullerne, så det kunne ikke være meget bedre 🙂 Sidst i denne uge / først i næste uge bliver huset afsat af en landmåler, og så bliver der støbt fundament. Om en måned er byggeriet i gang – huhej hvor det går! 😀

/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *