Tilbage i januar skrev vi, at vi var gået i gang med slutspurten af byggeriet. Det må vidst være endt som verdenshistoriens længste slutspurt, for vi er stadig i gang, og endnu ikke flyttet ind. Vi bruger stadigvæk al vores fritid i huset, så der sker heldigvis stadig en masse ting.
Jeg vil prøve at huske alt det vi har lavet, siden sidste update tilbage i april måned 🙂

Vi har haft den smukkeste forårshave, fyldt med blomster og blomstrende træer. Det er altså helt klart en af fordelene ved, at der lå et hus her i forvejen, at der trods alt er noget, der minder om en have i forvejen.


Vi har fået færdiggjort al vores el, både indenfor og udendørsbelysning rundt om huset. Vi har valgt at få spots i de udhæng der ikke gå mod kip, og så har vi fået monteret væglamper rundt ved vores 3 hoveddøre og et par terrassedøre. Til de interesserede har vi valgt nogle helt enkelte og minimalistiske væglamper i sort stål fra Nordlux.


Derudover er alt VVS også færdigt. Vi har fået monteret vores køkkenvask, Quooker og alle vores hvidevarer.

(Og ja, det roder ret meget, når man sådan bygger hus 😉 )

Vores genvexanlæg (ventilationsanlæg) er stort set færdigmonteret for nu, vi mangler kun at isolere rørene og tilslutte anlægget. Når første salene skal gøres færdige, skal det sidste af genvexanlægget laves der. Vi skal have genvex fordi nybyggede huse i dag er så tætte, at der både skal suge luft ind og ud af huset. Det skal give et bedre indeklima og sørge for at huset ikke bliver en sauna 😉 Vi har to genvexanlæg, da huset er så stort. Der er derfor et i hver længe. Hos Jeannette og Lars er anlægget placeret sammen med alt den anden teknik i bryggerset. Hos Pernille og Bjørn kunne vi få plads til at gemme det væk i skunken på 1. salen.


Vi er blevet færdige med at montere alle vores massive egetræs vindueskarme. Både dem og vores bordplader i køkkenet har fået uendeligt mange lag olie i nuancen drivtømmer grå. Det har ikke gjort dem grå, men blot givet dem et gråt skær. Så længe man sørger for at oliere træet godt og et par gange om året, skal man altså ikke være bange for at vælge bl.a. en køkkenbordplade i træ. Og så har vi fået slebet og ludbehandlet alle vores synlige limtræsbjælker i hele huset.


Noget af det, der dog syner af allermest, af alt det vi har lavet den seneste måned, det er vores trægulv. Vi har nemlig lagt trægulv i tre værelser, og mangler nu kun i stuerne og et soveværelse. Vi er virkelig glade og tilfredse. Det er altid lidt spændende at se hvordan ens valg tager sig ud. Der er stor forskel på en 20 cm lang gulvprøve og et helt rum. Vi har, som tidligere nævnt, valgt et hvidolieret egetræsgulv. Inden indflytningen vil vi nok give alle gulve endnu et lag olie, for at gøre dem ekstra modstandsdygtige overfor slidtage – det er trods alt nemmere at gøre nu, end når vi er flyttet ind med alle vores ting.


Vi har sat døre i stort set alle rum. De rum hvor gulvene er færdige, har vi også sat gerigter omkring dørene. Så nu står flere af rummene faktisk meget tæt på færdige – der mangler blot lister og et par fuger hist og her.

Lars og Bjørn har brugt en masse tid oppe på vores 1. sale, hvor der er blevet lavet undertag, isoleret og gjort klar til at lukke vores trappehuller af. Og så har de lagt et midlertidigt gulv, så det er til at gå rundt og arbejde deroppe.


Når Bjørn ikke har arbejdet på 1. salene, har han monteret greb i køkkenet. Det har ændret køkkenets udtryk meget, men vi kan ret godt lide at det bryder med det meget klassiske, minimalistiske, hvide køkken.

Det første billede er før greb.

Og så har Jeannette fået alle sine krukker hjem igen, som siden vi flyttede fra Morud har været i “pleje” hos vores søde gamle naboer. Det ser næsten helt hjemligt ud, og pynter rigtig flot derude i sandkassen 🙂


Der er dog stadig nogle ugers arbejde endnu. Der skal isoleres færdigt. Vi skal have lukket trappehullerne af til første salene. Resten af køkkenet skal monteres (låger og udtrækskab). Vi skal have sat det sidste inventar op i bryggerset. Hele huset skal tryktestes (noget teknisk i forhold til hvor tæt huset skal være for at være et 0-energi hus). Og så skal der fuges hist og her, lægges det sidste gulv og monteres lister. Og så kan vi flytte ind – håber vi! 😀

Ps. I tirsdags var det præcis et år siden, at Trelleborg Huse gik i gang med at bygge råhuset. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det ville tage så lang tid. Men det skal helt sikkert nok blive godt 😉

/Pernille.

 

 

1 Comment on Verdens længste slutspurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *