I må hellere få endnu en opdatering fra træhuset ude på landet. Vi har sommerferie, eller, byggeferie (igen, igen, igen…). Og nøj hvor sker der bare meget i vores hus pt!


I dag skulle huset til eksamen, eller i semifinalen, som Lars kaldte det. Huset er nemlig blevet tryktestet her i formiddags. En af mine gamle højskole veninder skrev og spurgte, hvad sådan en tryktest er for noget. Og uden at være mega meget sat ind i tingene, så er det noget med at alle nye huse og byggerier i dag skal tryktestes. Det har det formål, at tjekke hvor meget luft der kommer ind og ud af huset i forhold til energi mærkninger af nye byggerier. Det er også derfor, at vi i den tidlige byggestart skulle sætte dampspærre op og tape rundt i hele huset, da nye huse i dag skal være sindssygt tætte. Testen foregik på den måde, at der kom et firma ud. De havde en “dør” med, der mest lignede en bårer, som blev sat i den ene hoveddør, og så blev der først blæst luft ind og efterfølgende blæst luft ud. Imens var der en måler, der målte hvor stort et tryk der kom ind og ud af huset. Det føltes lidt som om, at vi skulle til eksamen, for huset skal godkendes i sådan en tryktest, før vi kan flytte ind. I værste fald kunne vi risikere, at vi måtte til at pille alle lofter ned, for at finde ud af, hvor dampspærren ikke var tæt. Heldigvis så gør min far, Lars, ikke noget halvt. Hvilket betød at vi selvfølgelig bestod eksamen med topkarakter, ros fra test-manden og ualmindelige flotte tal, og klar til den store finale. Og så fik vi lige præcis den energimærkning, vi håbede på – energimærkning 2020 😀


Derudover er vi nu færdige på 1. salene i det omfang, vi gerne ville være inden indflytning. Der er blevet isoleret de første lag, sat dampspærre op og monteret forskalling.
I stueetagen har vi fået lagt de sidste trægulve, fuget næsten alle de sidste fuger og gjort rent 🙂


Det betyder også, at indflytningen er lige rundt om hjørnet, og at vi får lov til at nyde noget af sommeren i vores nye, flotte hus, efter en to år lang proces 😉

Vi vil gerne ønske jer allesammen en rigtig dejlig sommer – vi skal nok fortsætte med at opdatere jer, til vores projekt er helt slut.
/Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *