Så gik der næsten en hel måned, og det må derfor være på tide med endnu en opdatering.
Vi har igen holdt byggeferie. Lars og Bjørn holdte begge mere eller mindre helt fri i uge 4 og 5. Jeannette holdte fri i uge 5, og jeg, Pernille, holdte halvanden uges fri, da jeg var færdig med efterårs semestrets eksaminer.

Der er blevet knokler på livet løs, da vi både har arbejdet ude i huset og er flyttet. 1. februar skulle vi nemlig være ude af det hus, vi havde lejet i næsten et år. Vi er desværre ikke flyttet ud i huset, da det stadig ikke er færdigt eller beboeligt. I stedet er vi flyttet hjem til Bjørns kusine og hendes familie. De bor i et stort hus kun 15 minutters kørsel fra hvor vi bygger, og havde heldigvis plads til os alle fire. Pt. ser det ud til at være for en måned, men det kræver også hårdt arbejde og lange dage for os 🙂 Asterix (hunden) er flyttet midlertidigt hjem til mormor og morfar, hvor der er lidt mere tid til ham.

Ude i huset er der dog virkelig sket meget. Vi er officielt helt færdige med gipsarbejdet i hele stueetagen. Dvs. begge længer og køkkenalrummet er nu færdige med to lag gips på både vægge og lofter (dog ikke køkkenalrummets loft, hvor der skal monteres troldtekt). I køkkenalrummet er der sat filt op på 3 ud af rummets 4 vægge, de 3 vægge er også allesammen færdigmalet. I dag skal køkkenalrummets sidste gavl gerne have filt på, så den i morgen kan males. Når resten af loftet er monteret, er vi faktisk klar til at få monteret køkken 😀 D. 23. februar kommer vores bordplader til køkken, vi har bestilt en massiv egetræsbordplade, som bare skal have noget olie med nuance i, så de kommer til at matche Lars’ hjemme-snedkereret spisebord. Derfor skal køkkenet meget gerne være klart om to ugers tid.
Bjørn og jeg har kastet os ud i at hjælpe maleren med at sætte filt op. Det er faktisk meget nemmere end vi havde troet, så i går blev vi færdige med vores hall, som derfor også er klar til at blive malet. Efter planen går vi i gang med at sætte filt op på vores badeværelse i eftermiddag, da det kræver lidt mere end filt og malingen inden det kan bruges.

Hos Pernille og Bjørn:

Vores hall (inden filt). I den bredde del af hall’en sætter vi skabe op, så vi ikke behøver at have det i værelserne.
Bjælken kommer til at være synlig, den skal slibes ned og have noget behandling, så den ikke bliver gul.

Vores ene stue. Der hvor der er “hul” i loftet, kommer vores trappe op til første salen. Vores to stuer kommer derfor til at være forbundet.
Væggen med bjælken skal males med kalkmaling. Ligesom i hall’en bliver bjælken synlig.

Soveværelse. Væggen med det smalle vindue (til højre)skal, ligesom i stuen, males medkalk maling.
I hele huset skal vi have vindueskarme i lyst, massivt egetræ.

Børneværelser.

I vores (Pernille og Bjørns) stue og soveværelse har vi valgt at få fuldspartlet to vægge, da de skal males med kalkmaling. Det har vi valgt for ikke bare at have hvide vægge. Kalkmaling har en virkelig flot struktur, og er med til at tilføre noget råt til rummene. I soveværelset har vi valgt farven Jotun Lady Minerals Blåis. Det bliver den væg vores seng skal stå op af, som vi maler. Inde i stuen har vi valgt farven Jotun Lady Minerals Varmgrå. Her bliver det væggen ind mod vores soveværelse, der skal males.


Vi håber at det kommer til at give noget varme og personlighed i det helt nybyggede hus. Projektet kaster vi os nok ud i, i weekenden. Det bliver ret spændende at se resultatet!

Hos Jeannette og Lars:

Bryggers, hvor al vores teknik er placeret. Der skal en hel del til når man bygger så stort et hus 😉 Ved siden af alle slangerne, skal vores varmepumpe monteres.
Strømmen til jordvarmeanlægget og varmepumpen, kommer til at komme fra et solcelleanlæg, som skal placeres på den sydvendte del af taget. På den måde skulle vores varmeforbrug gerne gå i 0.

Soveværelse, med udkig til naboens mark.

Trappegang, hvor der kommer trappe op til 1. salen med to gæsteværelser.

Stue, hvor der både bliver plads til sofahjørne og spisestue. Ligesom ovre hos Pernille og Bjørn bliver både bjælke og søjle synlige.

Udenfor er der også sket en hel del. Stort set hele haven omkring huset er en stor mudderpøl – værre end hvad det var for to uger siden. Det skyldes at vi i sidste uge fik lavet kloakering. Vi er ikke på offentlig kloak (livet på landet 😉 ). Derfor skal vi have vores egen kloak. Den gamle kloak lå forkert i forhold til vores placering af huset, da den lå der, hvor Pernille og Bjørns længe i dag ligger. Desuden var kloakering ikke beregnet til en familie der var større end 4 personer, så på den lange bane ville vi alligevel skulle have det udvidet. Vi har derfor fået gravet hvad der lignede en ubåd ned, som er selve kloakeringens tank. Den skal tømmes et par gange af året – ikke af os selv, det kommer der en slamsluger og ordner. Den er placeret forholdsvis tæt på huset. For enden af vores mark, op mod huset, er der blevet gravet et meget, meget stort og langt nedsivningsanlæg ned. Det er her hvor alt vores spildevand bliver filtreret/renset, inden det siver ud. Udover kloakering fik vi også lagt rør rundt om huset, som skal lede al regnvand fra vores tagrender ud i den rende/å der er hele vejen langs vores grund.

          

Vinterlandskab.

I dag skal vores varmepumpe meget gerne komme, så vi kan få sat jordvarmen og gulvvarmen til.
Som I nok kan høre, bliver det mere og mere færdigt for hver dag der går. En indflytningsdato har vi dog ikke, selvom vi håber på, at det ikke bliver senere end 1. marts. Men nu må vi se. Én af de ting vi har lært af det her selvbygger-projekt er, at man ligeså godt kan lade være med at lave tidsplaner, de skrider alligevel bare, og så bliver man kun skuffet. Vi iklæder os vores allerbedste tålmodighed, fortsætter med at knokle på og krydser fingre for, at huset snart er beboeligt! 😀

/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *