Gulvvalget har taget lidt tid. Det er dog heller ikke det, der har hastet allermest. Den helt store forskel på den måde vi bygger hus på, op i mod dem der får bygget et typehus af fx Huscompagniet eller Eurodan Huse er, at vi har kunne tage beslutningerne løbende. Får man bygget et typehus, er der rigtig mange beslutninger om materialevalg, der skal tages ret tidligt i processen. Hos os er der nogle af beslutningerne der faktisk slet ikke helt på plads endnu, men vi har en god idé om, hvad vi vil 🙂 Det er fx sådan noget som maling (farver på væggene) og sanitet (toiletter, armaturer osv.).

Vi har valgt, at vi vil have klinker i de her rum: badeværelser (selvfølgelig), bryggers, hall/entré, gang og i vores køkkenalrummet. Især i køkkenalrummet har vi været i tvivl om, hvorvidt vi ville have klinker eller trægulve. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Klinker er mega praktiske, da de er slidstærke og nemme at rengøre, men de er også hårde at gå på. Trægulve er bløde gulve og giver noget mere varme, dog kræver de en del vedligeholdelse. Vi kommer til at have hund(e) og en dag børn til at rende ind og ud fra haven til køkkenalrummet, så valget faldt på de praktiske klinker.
I starten var vi ikke helt enige om stilen, altså dengang vi for alvor begyndte at snakke om et fælles hus i foråret 2016. Men heldigvis har det været en af beslutningerne, vi først har taget efter byggeriet var i gang. Så da vi skulle ud og vælge, var vi faktisk slet ikke uenige.

Vi har i køkkenalrummet, bryggers, hall/entré og gang valgt den samme klinke. Det har vi fordi det er de rum der grænser op til hinanden fra det fælles og det private. Vi har valgt en betonlignende, mat, grå klinke, der giver et råt udtryk til resten af det ellers meget fine og lyse hus. Vi har valgt 60×60 klinker da vores køkkenalrum er 51kvm., og vi derfor synes at en stor klinke passer bedst. Der er ikke en klinke der er ens, så vi glæder os til at se det spil, der kommer når de er lagt.


Pernille og Bjørn har valgt en meget anderledes klinke til deres badeværelse. Den skal ligges på gulvet og på væggene i brusenichen. Det var en klinke vi så på en boligmesse i efteråret 2016, og siden da har vi ikke kunne finde noget, der var ligesom den. Heldigvis kunne HL-keramik i Kolding, som er dem der har aftale med Trelleborg og som er dem vi har købt igennem, skaffe dem hjem fra Spanien. Den har nemlig ikke været til at finde andre steder. Den har et meget råt udtryk, med flere farvenuancer. Bl.a. kobber/rust. Det bliver også en 60×60 klinke. Vi glæder os helt vildt meget til at se den samme med vores grå badeværelsesmøbel!


Jeannette  og Lars har valgt en klinke til deres badeværelse, som minder lidt om den til køkkenalrummet. Den har bare nogle lidt mere brunligenuancer i sig, og derfor lidt varmere at se på. Den skal, ligesom hos Pernille og Bjørn, lægges på gulvet og på væggene i brusenichen. På gulvet har de valgt en 60×60 klinke, og på væggene har de valgt en 30×60.


Heldigvis er klinkerne noget af det, vi ikke selv skal lave. Det tør vi ikke kaste os ud i. Derfor har vi i stedet valgt at bruge penge på en murer, som lægger dem for os.
I resten af huset, altså på værelser og i stuer, skal der lægges trægulv. Hvilket et har vi ikke besluttet endnu, dog har vi en idé om, at det skal være plankegulve i enten eg eller fyr. Det kommer til at afhænge meget af prisen, da det er mange kvadratmetre der skal lægges. Men mon ikke det er en af de beslutninger, der skal tages henover julen. Der er jo trods alt kun 44 dage til vi skal flytte! 😉

/Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *